ZORGBOERDERIJ DE HORST

Over de Horst

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt dagbesteding voor mensen met dementie, niet aangeboren hersenletsel en psychische problemen. Elke dag ontvangen we 18 cliënten die per week 1 of meerdere dagen op de zorgboerderij verblijven. We zijn geopend van maandag t/m zaterdag.

We richten ons op de ontwikkeling en talenten die mensen nog steeds hebben, ongeacht de ziekte. Er wordt structuur geboden waardoor mensen weer in een normaal ritme komen. Onze omgeving stimuleert activiteiten en beweging. Cliënten worden weer actief en uitgedaagd om naar buiten te gaan. Ze worden gestimuleerd om “moeite te doen”. Hierdoor neemt de zorgbehoefte en het sociale isolement af, het welzijn wordt bevorderd en mantelzorgers kunnen de zorg thuis beter volhouden.

Om optimale en kwalitatief goede zorg te bieden zijn er elke dag twee BIG geregistreerde zorgprofessionals aanwezig. Zij worden ondersteund door vrijwilligers, gastvrouwen en stagiaires.

De zorgboerderij is gelegen in een landelijke omgeving op een agrarisch bedrijf in het buitengebied van Mill. Er zijn verschillende dieren aanwezig op de zorgboerderij. Naast onze trouwe hond zijn er kippen, duiven, schapen, pony’s en konijnen. In de volière zitten ook nog talloze gekleurde parkieten.

Het erf rondom de zorgboerderij biedt talloze buitenactiviteiten. Zo zijn er een moestuin, bloementuin, boomgaard, tunnelkas en jeu de boules baan aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende zitjes waar je heerlijk kunt genieten van de landelijke omgeving. Op het wandelpad door de landerijen kun je een wandeling maken tussen de bloemenpluktuin en genieten van het prachtige uitzicht, de rust en de ruimte.

Het gebouw van de zorgboerderij is helemaal aangepast aan de wensen van onze cliënten. Het gebouw is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. Er is een grote leefkeuken met een landelijk uitzicht waarin we gezellig koffiedrinken, de maaltijd bereiden en gezamenlijk eten. Verder is er een grote klusruimte en een biljart aanwezig.

Organisatie

De leiding van de Horst bestaat uit Sylvia Albers en Jelle Albers.
Daarnaast zijn er 8 medewerkers en 25 vrijwilligers werkzaam.

TERUG NAAR BEGIN

Interesse, vragen of aanmelden?

CONTACT