Over de Horst2018-10-21T12:24:32+00:00

ZORGBOERDERIJ DE HORST

Over de Horst

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen (dementie), psychische problemen en lichamelijke beperkingen. Elke dag ontvangen we 18 cliënten die per week 1 of meerdere dagen op de zorgboerderij verblijven. We zijn geopend van maandag t/m zaterdag.

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis wonen. Voor ouderen met lichamelijke en/of geestelijke problemen is dit niet altijd mogelijk. Ook kan de zorg thuis te zwaar worden voor de omgeving. Voor deze mensen biedt zorgboerderij de Horst dagbesteding aan.

Wij bieden een zinvol en herkenbaar dagprogramma aan. Hierdoor neemt de zorgbehoefte af en worden mantelzorgers ontlast. Door de contacten met anderen komen mensen bovendien uit hun sociale isolement. Dit bevordert het welzijn en zorgt ervoor dat men langer thuis kan wonen.

Om optimale en kwalitatief goede zorg te bieden zijn er elke dag twee BIG geregistreerde zorgprofessionals aanwezig. Zij worden ondersteund door vrijwilligers, gastvrouwen en stagiaires.

De zorgboerderij is gelegen in een landelijke omgeving op een agrarisch bedrijf in het buitengebied van Mill. Er zijn verschillende dieren aanwezig op de zorgboerderij. Naast onze trouwe hond zijn er kippen, duiven, schapen, pony’s en konijnen. In de volière zitten ook nog talloze gekleurde parkieten.

Het erf rondom de zorgboerderij biedt talloze buitenactiviteiten. Zo zijn er een moestuin, bloementuin, boomgaard, tunnelkas en jeu de boules baan aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende zitjes waar je heerlijk kunt genieten van de landelijke omgeving. Op het wandelpad door de landerijen kun je een wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht, de rust en de ruimte.

Het gebouw van de zorgboerderij is helemaal aangepast aan de wensen van onze cliënten. Het gebouw is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. Er is een grote leefkeuken met een landelijk uitzicht waarin we gezellig koffiedrinken, de maaltijd bereiden en gezamenlijk eten. Verder is er een grote klusruimte en een biljart aanwezig.

TERUG NAAR BEGIN

Interesse, vragen of aanmelden?

CONTACT